Obvinený mladík skončil pre marihuanu v policajnej cele

30.10.2011 Humenné

Humenné 30. októbra (TASR) - Humenský policajný vyšetrovateľ vzniesol v piatok 29. októbra obvinenie pre zločin nedovolenej výroby omamných a psychotropných látok, jedov alebo prekurzorov, ich držanie a obchodovanie s nimi 20-ročnému mladíkovi z Humenného. Polícia u neho našla pri osobnej prehliadke nádobu a viacero skladačiek s obsahom zelenej sušiny.
Podľa zistení polície mal obvinený mladík prechovávať a následne predávať v uplynulom období rôznym osobám v Humennom a okolí marihuanu. Hovorca Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Prešove Daniel Džobanik vysvetlil, že policajti u neho našli v týchto dňoch pri osobnej prehliadke malú plastovú nádobu s obsahom zelenej sušiny. \"Obvinený im následne ešte sám vydal šesť skladačiek z papiera s obsahom zelenej sušiny a jednu digitálnu váhu,\" doplnil policajný hovorca.
Ako ďalej uviedol, podľa predbežného znaleckého skúmania, ide v prípade zaistenej sušiny v plastovej nádobe o vysušené vrcholky rastliny konope vážiacej 1,36 gramu. Papierové skladačky obsahovali 2,59 gramu tejto drogy.
\"Zo zadržaného množstva by bolo možné pripraviť od šesť do 14 obvykle jednorazových dávok drogy, respektíve od deväť do 24 obvykle jednorazových dávok drogy,\" komentoval nález Džobanik.
Zároveň dodal, že po zadržaní políciou putoval mladík do cely policajného zaistenia a po vznesení obvinenia spracovali aj návrh na jeho vzatie do väzby. Policajný hovorca vysvetlil, že v prípade zadržaného Humenčana ide o osobu, ktorá sa mala dopustiť drogovej trestnej činnosti už aj v minulosti.
\"Iba v utorok 25. októbra tohto mladíka podmienečne odsúdili za drogovú trestnú činnosť na základe dohody o vine a treste,\" uzavrel Džobanik.
 

Vyberte región

mark